V75-GAVLE

V75 – Gävle Stora Pris

Inför varje ordinarie (och vissa speciella) omgångar gör jag ett andelssystem för V75 hos travklubben.se.  En andel kostar 239 spänn och ger dig 10 % av kupongen.

Leta upp systemet “Excelmannen” där.

Undertecknat
Professor Kanyl

V75-1

STL – Klass 1
2640 meter
Voltstart

Vi inleder omgången med ett Klass 1-lopp över 2640 meter. Jag har Gardner Shaw som favorit men det är inte nödvändigtvis något jag vill luta mig mot.

Jag fyller på med åtminstone Swagger och Big Cactus Zet och kanske någon mer.

*När det här skrivs är det 10 miljoner omsatt så mycket kan ändras beroende hur insatserna landar och eventuella strykningar.

V75-2

STL – Diamantstoet
2140 meter
Voltstart

Andra avdelning är det två hästar som drar drygt 50 % av strecken i ett femtonhästars lopp. Det är ganska mycket men känns också befogat.

Jag vill dock flagga lite för Höwings Zora som jag tror får ett bra lopp till 1 % och Stiernhööks Siri som kan leda rätt länge 5 %.

Fixi Mearas har tredje bästa vinstchansen i loppet men är rejält överspelad så den orkar jag inte med. Samma visa med Klara Zonett.

Mahjong ska med om vi har råd med fem hästar.

V75-3

STL – Klass 2
2140 meter
Autostart

Nairajah har varit bra. Men 50 %?  Jag skulle inte tro det.

Här vill vi ha en skräll och jag vill lyfta fram Don’t Be Weak (Ulf Eriksson), Leave Your Sox (Ulf Ohlsson on och Global Above All (Anders Eriksson) som mina tre förstahästar.

Även Black & Quick är kul.

V75-4

STL – Kallblodsdivisionen
2140 meter
Voltstart.

Hinner Spikfaks ta in 40 meter och runda 14 hästar?

– Ja, det är nog det mest troliga scenariot om inte annat och den lilla plånboken har en okej spik här.

För egen del vill jag nog gardera och lyfter fram framförallt Neon Tabac som sjönk i odds ganska raskt efter det att de fasta oddsen släpptes. Det är ju ingen skyhög vinstchans, men det är sällan enprocentare har det.

V75-5

STL – Gulddivision
2140 meter
Autostart

Gävle Stora Pris ska avgöras och det är den regerande mästaren som blir favorit.

Det är rätt favorit men det är marginellt och jag tycker inte att streckfördelning är speciellt rättvis nu.

Till 20 % tror jag att jag tar ställning för From The Mine, men börjar den trenda uppåt så vill jag flagga för Heavy Sound och Generaal Bianco.

V75-6

STL – Bronsdivisionen
3140 meter
Autostart

Här tror jag att vi har hittat en ganska sund spik i Born Unicorn som har sett bra ut och som borde få ett bra lopp.

Just nu är hästen något överspelad enligt mina papper men det är marginellt och inget som vi behöver fundera så mycket på än.

Jag har sett att några speltjänster ska försöka fälla den vilket borde betyda att vi får relativt bra betalt om vi fortfarande lever på systemet.

V75-7

STL – Silverdivisionen
2140 meter
Autostart

Favorit i sista är naturligtvis iskallt, men jag kan nog inte blunda för Vagabond Bi här. Jag tycker att det är omgångens bästa vinstchans och till 45 % är den knappt överspelad. Även här låter det som att många duktiga spelare ska fälla vilket gör det lite bättre att spika i sista.

Jag förstår argumenten för att gardera/fälla helt, men man måste också komma ihåg att vi spelar mot andra system och ibland måste man vara skarpare än “sharpsen”. Och då kan den enkla vägen vara den bästa.

Dela inlägget

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Vad tror du om veckans omgång?