V75 på Kalmar

Banlängd: 1000 meter

Upplopp: 207 meter
(snittlängd 187 meter, medianlängd 192 meter) 

Open Stretch: Nej

Vinklad vinge: Nej

 

Omgången 2020-06-21

Det är traditionsenliga midsommartävlingar på kalmartravet och vi får se några riktigt fina hästar visa upp sig samtidigt som det är en hyfsat rejäl jackpot att slåss om.

Förutsättningarna är alltså optimala och vi kommer väl förberedda till omgången.

Startbilen rullar….

V75 - 1

Loppkommentar:

I första avdelningen är det mycket som talar för Ingo med Christoffer Eriksson i sulkyn. Hästen är pigg ut och det är väldigt hög spetschans. Väl där kommer de andra få kämpa för att plocka ner ekipaget.

Det är rätt streckfavorit och till de 31 % som vi får nu är det ett försvarbart singelstreck.

Hur jag gör kommer vi få se framåt söndagseftermiddagen. Har en känsla av att strecken på Ingo kommer att stiga och då finns det genast mycket roligare streck.

Uppskattad vinstchans

V75 - 2

Loppkommentar:

Andra avdelningen har Oscar L.A jättechans mot fältet. Det är visserligen fortfarande större chans att han förlorar än vinner men om han håller sig under 50 % tycker jag att man kan ta fram hammaren.

Första (och enda riktiga???) utmanare är O.M.Fastspeed som får upp Erik Adielsson i sulkyn. Ska man spika Double Exposure i nästa lopp och vill ha bort Jocke Lövgren här kan det vara idé att gå på OMF.

Vill man ha en riktig smällkaramell kan G.K.Ursus vara ett streck. Vinstchansen är bäst bland singelprocentarna, det är hemmaplan och Greger Fajersson bör få en rätt bra resa.

Uppskattad vinstchans

V75 - 3

Loppkommentar:

I tredje avdelning kommer Double Exposure ut och jag är väl medveten om att Örjan vinner det här väldigt ofta i normala fall.

Jag är också medveten om att det är troligt att jag underskattar hästen här.

Men ska vi ta potten kan vi inte räkna på det normala. 80 % är väldigt mycket och det är “bara” 100 lax i förstapris. Det är halmstrån men jag kommer antagligen landa i gardering.

Une Etoile Gar kan mycket även om hon inte visat det på slutet. Wild Love kan avsluta kusligt snabbt. Activated kanske trillar in någonstans på systemet.

Uppskattad vinstchans

V75 - 4

Loppkommentar:

Kalmarsundsstayern ser väldigt öppen. Jag vill ge visst övertag till Lucky Base som körs av Hans Crebas. Vill man gå kort kan man argumentera för att det är rimlig spik men min utgångspunkt i det här loppet är att måla på så länge färgen räcker.

Ska vi ta bort någon är det Kim Eriksson bakom J.A.Connie Bell och Thomas Jonsson med Sheriffen som hänger lösast.

De ska normalt inte kunna vinna det här loppet. Men som jag sa i föregående lopp. Ska vi ta hela potten kan vi inte räkna med normalt.

Uppskattad vinstchans

V75 - 5

Loppkommentar:

Femte avdelning körs över kort distans och här får jag superfeeling för Tae Kwon Deo.

TKD hoppade visserligen i sitt Elitloppsförsök, men det va ju faktiskt snack om att den skulle kunna vinna Elitloppet. Och det va inte så att jag avfärdade snacket. Spåret är naturligtvis inte optimalt men magkänslan säger att om Adrian är resolut i sin styrning får resten hålla i sig.

Vi får hålla lite koll på hur spelet rör sig men jag är inte främmande för att ta ställning för TKD här.

Spelvärdet på ekipaget blir kanske inte skyhögt, men känslan är att det kommer ligga väldigt många streck i den här avdelningen och att det blir svårt att hitta någon riktigt rensare. Fotnot

Uppskattad vinstchans

V75 - 6

Loppkommentar:

Jag tror att vi kan ta oss ganska billigt ur DD-1. Man At Work är rätt favorit men till 43 % är det inget kul streck.

Det är kanske väl kryddigt att plocka bort MAW helt om man inte spikar men det är ju naturligtvis en riktigt trött vinnare.

Zap Di Girifalco ser ut att bli förstatrecket följt av Hill Street.

Sen är jag dessutom väldigt svag för Island Life så jag ska väl kanske få med den på något hörn. Men jag är mindre svag för Kim Eriksson så kanske skiter i det också……

Uppskattad vinstchans

V75 - 7

Loppkommentar:

I sjunde avdelningen får jag fram väldigt jämna staplar. Velten Limelight och King of Everything sticker ut lite grann vinstchansmässigt. Men det speglas ju i strecklistan också….

Tycker det finns några olika varianter på hur man kan ta sig ur det här loppet. Vilken av dom jag väljer har jag inte listat ut än.

Uppskattad vinstchans

Fotnot

Borde inte ATG kunna visa hur många av strecken som ligger i respektive avdelning? På samma sätt som man visar insatsfördelningen för varje lopp?

Varje lopp ska i snitt ha 14,28 % av strecken. Så om man vet att ett lopp har 30 % kan man utgå från att det är svårt att hitta någon riktigt sjuk rensare?