Spela V75

Varje lördag (och vissa specialomgångar gör jag ett andelsspel till V75 hos travklubben.se.

Vill du vara med och spela V75 med mig kan du köpa 10 % av systemet för 239 spänn.

Hos travklubben hittar du även andelar från spelare som kan mycket mer om trav än vad jag kan.

Kanylkollen

– Som Björnkollen fast sämre…
Romme står värd för V75 och utöver en sanslöst hög omsättning (min lina ligger på 149 miljoner) har vi även dryga 50 jackpottmillar att slåss om just nu.
 
På förhand ser det ut som att vi har några starka favoriter som mycket väl kan palla för trycket. Men det är viktigt att komma ihåg att ju större dom är ju tyngre faller dom. 
 
Systemidé (12 miljoner omsatt just nu så strecken kommer väl röra sig en hel del och det här är långt från ett färdigt system)
 
Avd 1: 1, 7, 8, 10
Avd 2: 
Avd 3: 
Avd 4: Loveya Fashion
Avd 5: 
Avd 6: Sorbet
Avd 7: 1, 2, 4, 5, 9, 12

Table of Contents

V75-1

Omgången inleds med ett klass-II försök över 2140 meter med voltstart. Här tror jag att det är extremt hög risk/chans för en eller ett par omstarter. 
 
Dels för att det är rätt frekventa omstarter i vanliga fall och dels för att jag är konspiratoriskt lagd av mig. 
 
Känslan är att Lord Skarplöth själv tar hand om startmicken till det här loppet och fixar en fördröjd start och några extramiljoner i omsättning.
 
Hur man ska värdera den analysen vet jag inte riktigt, men det borde kunna bli ett röjigt lopp. 
 
L.L.Royal har det mesta upplagt för sig här. Bra häst, perfekt utgångsläge och en bra kusk i jollen. Till rådande procent är det ett potentiellt spikbud och loppets huvudscenario är att Skoglund glider undan från spets.
 
Jag kommer nog vilja gardera.
 
Ett spännande drag är Next Limit med Carl-Johan Jepson. Hästen är kapabel och bör få ett väldigt bra lopp och med rätt lucka kan den fälla väldigt många.
 
Världens bäst kusk kör Pine Muscle och ekipaget har ett spännande springsår och om de snuvar Skoglund på ledningen är det intressant. Tråkig procent dock….
 
Easy Cash är tillbaka från ett längre upphåll och kapacitetsmässigt duger den bra här. Blir nog svårt att vinna men blir inte förvånad om Westholm sätter lite färg på tillställningen.
 
Har läst en hel del som “ratar” favoriten Don Fanucci Zet på grund av spåret. Jag förstår tanken men har en magkänsla som säger att det här kan lösa sig perfekt för Örjan här. 
 
Några omstarter, lite körning om spets och en het Westholm med comebackande häst mitt i allt. Låter som ett rätt bra scenario för gubben i lådan va?
 
Det är inte helt uppåt väggarna att gå på ett favoritlås här men jag kan inte släppa Next Time. Så mycket dyrare än så ska det nog inte behöva bli.
 
 

V75-2

Långlopp för Klass-I och 110k i förstapris. Det här är ett lopp med spridda streck där Sigel Garline med Torbjörn Jansson är favorit i skrivande stund. I mina ögon är det en befogad favorit och jag tror att ekipaget har en rimlig vinstchans.
 
Men det är inget jag vill luta mig mot.
 
Tengil Face får Erik Adielsson i sulkyn och det är en rejäl höjning jämfört med Kolgjinis (Ja, plural…) Borde ha rätt bra spetschans och då kan dom mycket väl rinna undan.
 
Robert Bergh låter väl ganska uppåt på Digital Science och det verkar helt klart som att de har ordning på stallets grejer just nu. Given.
 
G.R.J’S Wolverine bör få ett tacksamt lopp och jag blir inte förvånad om ÖK hittar ut och fäller samtliga här. 4,32 % är riktigt kul. 
 
Ska också nämnas att det ser ut som att öppningsoddsen sjönk rätt snabbt hos exempelvis Betsafe. Släpptes till 37x och står i 25x nu. Ska kanske inte dra några jättestora växlar av det men värt att ha i åtanke.
 
Vien Ici, körd av Ulf Ohlsson, är en starkt häst som bör kunna dra fördel av distansen. Kommer inte göra bort sig och även om det blir tufft att vinna så är det ett kul och spelvärt streck till 6 %.
 
Cobbys Nana lyftes fram av Mario Lipovac i podden spets och slut tidigare i veckan, och det brukar va en rätt okej rygg. Såg okej ut senast, hyfsat läge och bra kusk. Kan gå.
 
Precis som Erik Pettersson i ovan nämnda podd får jag inget grepp om det här loppet. Lyssna på deras podd om ni inte fattar referensen. Sportbladet-profilen får mer eller mindre en hjärnblödning när han går igenom det här loppet och det är förståeligt.
 
Måla så mycket ni kan.
 

V75-3

Kallblod. Voltstart. 14 hästar till start. Det är precis lika lurigt som det låter.
 
Fylking trodde jag inte speciellt mycket på senast, men va riktigt bra vid segern och det går inte att blunda för formen. Nu tror jag det är bra chans på spets och därifrån ska den nog inte nonchaleras.
 
Väldigt positiva rapporter kring Ådne Odin och till dryga 8 % är det ett kanonstreck.
 
Tangen Haap kan vara helt överlägsen här. Jag tror jag håller den här högre än både Steinfaks och Pydin, men jag vill noga ha med alla trots allt.
 
Det här är ett krångligt löp och det är återigen dags för rollern. De överlägset bästa hästarna står med ett jobbigt tillägg och de bästa kuskarna kör rejäla skrällar. 
 
Svårt….
 

V75-4

I fjärde avdelningen kommer 15 hästar till start och vi har en storfavorit i Bear Victory. Självklart har hästen bra chans om den håller sig på benen, vilket är långt ifrån säkert.
 
Jag kommer (antagligen) spika Djuse här. Ska man börja gardera kommer det bli svindyrt och många av strecken har gått åt i de tredje avdelningarna.
 
Ska kanske nämna att jag tänkt spika Magnus Djuse. Inte favoriten som körs av Mats.
 
Magnus Djuse kör Loveya Fashion och i mitt handfat så är det spets och slut. Värsta spetshotet körs av Linus Lönn och jag tror inte att han kommer kaxa upp sig speciellt mycket. När den biten är löst och Bear Victory hoppat bort sig är mycket vunnet och till 12 % är det en härlig spik.
 

V75-5

Femte avdelning körs över 1640 meter och det är tolv hästar till start. Favorit blir Click Bait och det är fullt rimligt. 
 
Det är min klara förstahäst i loppet och den blir väldigt svår att tas med från spets.
 
Jag tror den kan vinna från andra positioner också men tror den tar spets.
 
Tyvärr känns det som en helt iskall spik då det verkar som att väldigt många av de stora systemläggarna listat ut det. Om den då vinner tävlar man mot väldigt stora system. Men om den faller så har man ett bra grepp.
 
Chapuy såg bra ut senast och enligt Åke Lindblom ska den gå bra i ryggar. Guillaume Boko har Björn Goop. Pikachu Face har väl en ganska bra spurt. Betting Rebel får nog en bra resa.
 
Det blir svårt att få bort Click Bait men ska vi ta hela potten tror jag den måste bort.
 

V75-6

Sorbet. Spets. Slut.
 

V75-7

Omgången avslutas med silverdivisionen över 2640 meter. Coogan blir favorit men det här känns inte som en riktigt lika lämplig uppgift som senast.
 
Mitt första streck blir hemmahästen Ural. Jag har underskattat Susanne Richters travare länge, men det är bara att inse att den är rätt bra. Mina kulor ligger på att den spetsar och har rimlig chans oavsett om den kör där eller tar ledarryggen.
 
Låter positivt kring Grainfield Aiden och det borde blir ett offensivt upplägg här. Att hästen duger råder det inga tvivel om och 8 % är kul.
 
Jag kommer inte missa sjuan pga Coogan. Streckas.
 
Star Costashorta har en lurig uppgift, men den avslutade fint för två starter sen. Kanske kan gå om Grainfield Aiden kommer upp och kör sönder alla? Mindre än 1 % i avslutningen är ju kul.