Spela V75

Varje lördag (och vissa specialomgångar gör jag ett andelsspel till V75 hos travklubben.se.

Vill du vara med och spela V75 med mig kan du köpa 10 % av systemet för 239 spänn.

Hos travklubben hittar du även andelar från spelare som kan mycket mer om trav än vad jag kan.

Kanylkollen

– Som Björnkollen fast sämre…
Det är svårt att vara fullt motiverad till veckans V75 med tanke på debaclet i söndags. 
 
Att det ska vara samma visa med ATG varje gång är så långt under isen att Skarplöth & Co kan morsa på Jack från Titantic när dom ändå är det.
 
Men vi lägger det bakom oss och tittar på en V75-omgång som jag tycker ser rätt kul ut. Många fina hästar och några lopp med rätt okej skrällpotential. Dessutom har vi inget annat för oss nu…
 
1
 
2
 
Kör
Professor Kanyl
V75-1
Omgången inleds med Berth Johanssons Memorial och vi får se Attraversiamos årsdebut.
 
Det här ser ut som en väldigt lämplig uppgift och man måste vara kreativ för att hitta scenarion där derbyvinnaren inte vinner den inledande omgången.
 
Jag kan egentligen inte argumentera för något annat än att hästen är streckad på 70 % och att det är värt mycket om den faller.
 
Vinstchansen bör vara i paritet med streckprocenten här och det rimliga är att spika.
 
Vi ska dock komma ihåg att 70 % är ganska långt från 100 % och som de flesta travspelare gillar jag att krångla till det i hopp om de stora pengarna.
 
Bakom Attraversiamo gillar jag 3,4,6,7,8. Hur många av dom som kommer med på lappen har jag dock inte riktigt bestämt än.
 
 
V75-2
I andra loppet hittar vi ett potentiell singelstreck i Better Boss. Om procenten håller sig någorlunda tror jag det är en kanonspik.
 
Tyvärr fick vi en strykning på Zap Di Girifalco vilket gör att Better Boss antagligen kommer att dra på sig rätt så mycket mer streck än planerat. Vinstchansen ökar antagligen men här får vi hålla koll på hur strecken rör sig.
 
Corroded och Findus M känns som de heta strecken bakom. Eventuella lyxstreck på Kövras So Far och Hunkydoro Degato. 
 
Men utgångsläget är spik på Better Boss som borde ha kapacitet att fälla det här gänget ganska lätt trots att den har bakspår-
 
V75-3
I V75-3 har vi en iskall favorit i Picasso, som känns kraftigt överspelad. Den “kan” såklart vinna men jag är inte speciellt intresserad av att betala för strecket till rådande procent.
 
I mina ögon bör Weekend Fun vara favorit. Jag tror han spetsar och blir rätt svår att plocka ner därifrån.
 
Hill Street med Örjan i sulkyn ska inte nonchaleras, och kan man verkligen bara skippa Doctor Doxey Zenz? Visst Mattias Andersson är väl inget att lita på men vi såg hästens kapacitet i vintras.
 
From The Mine har ett dåligt spår men en offensiv kusk och en fin resultatrad. Kan gå.
 
Minnestads El Paso vann senast och är kapabel. Men att Rebecca Dahlén skulle styra hem en V75-seger från spår 12 säger jag definitivt syn på till 15 %.
 
V75-4
Det här loppet är verkligen vidöppet. Gardner Shaw är väl första strecket här men jag kommer nog vilja ha så många som möjligt.
 
Får inget grepp alls om det här loppet och hoppas på skräll.
 
V75-5
Guldbjörken utgör V75-5 och favorit blir Shocking Superman med Emilia Leo. Det är inte rätt favorit, men den ska nog med på kupongen.
 
Högst vinstchans i mina anteckingsblock har Next Direction. Jag tror vägen till spets ligger öppen och därifrån blir det tufft att slå den finska gästen. 
 
Det verkar även som att nätbolagen håller med mig här och ND öppnade som rätt klar favorit när de fasta oddsen släpptes.
 
Den som vill spara på strecken spikar Next Direction. jag fyller på med 1, 4, 11 och 12.
 
V76-6
Här hittar vi omgångens bästa spik i favoriten Master Blaster. Det finns några duktiga hästar i loppet men att de skulle plocka ner Erik Adielsson från spets här köper jag inte alls.
 
V75-7
Ja, jag fattar att alla “smarta” pengar ligger på Lome Brage. Hästen öppnar som Torvald Palema och det här är favoritdistansen.
 
Lome Brage har högst vinstchans och håller den sig under 30 % (det gör den inte) så är det en tänkbar spik.
 
Känslan är dock att strecken kommer jämna ut sig och då är Månprinsen ett givet streck. Man kommer långt på favoritlåset men jag vill nog ha med Tangen Haap som är väldigt bra.
 
Har jag råd så vill jag nog också få med Bellfaks och Smedheim Solan som inte ska behöva vara sååååååå långt efter kapacitetsmässigt. Och kom ihåg; det är aldrig fel att strecka enprocentare.